luni, 18 iunie 2012

The Dark Knight Rises-Un final Glorios

Ei da,incet dar sigur seria fantastica a lui Nolan despre cruciatul mascat se apropie de sfarsit. Inceput prin 2005 cu multe semne de intrebare dar cu un scenariu original si plin de indrazneala Christopher Nolan ne-a oferit un deliciu in lumea benzilor desenate dar mai ales in lumea lui Batman. Mai intunecat decat seria lui Tim Burton si fara doar si poate cu ani lumina superior filmelor lui Joel Schumaher, Batman Begins(Batman Inceputuri) a fost un hit la critica dar si la box-office.Cu un Christian Bale scos parca direct din sala de forta filmul a mers ca uns. Muzica lui Hans Zimmer aduce un plus dramatismului si originii lui Batman iar noi suntem pentru prima oara martori la pierderea inocentei cavalerului intunecat.



Dupa ce a reusit sa resusciteze franciza Batman si astfel sa il readuca in atentia publicului Nolan si echipa sa erau hotarati sa mareasca miza. Mai mare, mai bun, mai intunecat. Si a reusit.  Iar primul pas pentru continuarea din 2008 a fost unul curajos.Adica alegerea titlului”The Dark Knight” primul film Batman din istorie fara numele sau. A fost un gest plin de curaj, multi intrebandu-se daca nu e o greseala. Apoi a mai venit un act plin de curaj. Alegerea personajului negativ  principal in The Dark Knight pe Joker.Multi oameni, printre care si eu consideram ca nimeni nu il poate interpreta pe Joker in maniera lui Jack Nicholson…….Si a venit Heath Ledger.Cu totii am primit o palma bine meritata. Heath Ledger a facut SENZATIE,  pur si simplu a intrat in pielea lui Joker facand un rol nu de milioane ci de miliarde.  

Rezultatul? Oscarul pentru interpretare, record dupa record doborate, box-office de peste un milliard,  critici pozitive cu note de 9.5 si 10 + o lume intreaga la picioare.Ar mai fi de spus multe despre The Dark Knight……….dar urmeaza The dark knight rises.                      

Cand am auzit prima oara titlul oficial am fost dezamagit,   consideram ca nu are nici un sens…….sincer ma pregatesc sa primesc o noua palma bine meritata.
Insa cu timpul, dupa vizionarea trailerelor si a synopsisului si in mare parte aflarea punctului de pornire……..titlul se potriveste la fix.
La ce sa te astepti? Daca esti fan sti bine la ce sa te astepti, la Batman dezlantuit, personaje uimitoare si inaltarea Legendei. Daca nu esti fan stai linistit, cu siguranta si tu vei fi cucerit.La ce sa te astepti? Cu siguranta la un regal cinematografic ,un apogeu atins de arta benzilor desenate prin intermediul artei cinematografice. Premierea are loc in 27 iulie, pana atunci………stati pe aproape, stirile proaspete pot  rasari  in orice clipa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu