Ca orice opera de arta recunoscuta si respectata, pretul la care este evaluata respectiva opera este o dovada in plus a valorii culturale, artistice, si locul pe care il ocupa in lumea artei.
Benzile desenate sunt si ele opere de arta, de fapt ele sunt considerate a 9-a arta.Mai jos avem o scurta dar importanta lista in care apar cele mai scumpe 10 reviste de benzi desenate ale tuturor timpurilor, o lista care evidentieaza cu atat mai mult valoarea si importanta revistelor de benzi desenate………atat ca arta, lucrare literara cat si ca……..investitie.
10. More Fun Comics, nr. 52
Cu un preţ estimat de 213.000 dolari, numărul 52 al More Fun Comics a apărut în luna februarie a anului 1940 şi a introdus un nou super erou, The Spectre.
9. Flash Comics, nr. 1
Numărul 1 al seriei Flash Comics, din ianuarie 1940, valorează în momentul de faţă 220.000 dolari.
8. Amazing Fantasy, nr. 15
La apariţie, în august 1962, Amazing Fantasy, numărul 15, se vindea cu 12 cenţi. Peste aproape 40 de ani, valoarea acestui exemplar a ajuns la 264.000 dolari.
Cu o apariţie trimestrială, primul număr al seriei Batman, din primăvara anului 1940, a ajuns să valoreze 284.000 dolari.
6. Detective Comics, nr. 1
Exemplarul care a inaugurat seria Detective Comics, lansat în luna martie a anului 1937, are acum un preţ de 325.000 dolari.
5. All-American Comics, nr. 16
Lansat în iulie 1940, All-American Comics, nr. 16, valorează acum 326.000 dolari.
4. Marvel Comics, nr. 1
Marvel Comics, nr. 1, a fost scos pe piaţă în octombrie 1939, iar numărul exemplarelor vândute a ajuns la 80.000. În momentul de faţă, acest exemplar valorează 421.000 dolari.
3. Superman, nr. 1
Numărul 1 al seriei de benzi desenate, scos pe piaţă în luna iunie a anului 1939, are acum o valoare de 525.000 dolari.
2. Action Comics, nr. 1
Primul exemplar al seriei Action Comics, care valorează 1.06 milioane dolari, a apărut pe data de 30 iunie 1938, iar preţul iniţial a fost de 10 cenţi şi au fost scoase pe piaţă 200.000 de copii.
1. Detective Comics, nr. 27
Cea mai scumpă revistă de benzi desenate este Detective Comics, nr. 27, care a apărut în mai 1939. Preţul acestui exemplar este de 1,79 milioane dolari., si este prima aparitie a cavalerului negru ,Batman.
E drept ca aceste titluri sunt legende in lumea bd-ului, si revistele extrem de valoroase, in varful listei totusi, s-ar putea schimba clasamentul existand zvonuri ca prima editie cu Spiderman din 1962 s-ar fi vandut cu 1,5 milioane de euro, astfel surclasand revista Detective Comics 27 ( prima aparitie a lui Batman).Pana la confirmarea respectivei stiri lista se prezinta sub acesta forma.
Daca aveti informatii privind aceasta lista, sau doriti sa ne impartasiti parerea cu privire la aceasta lista,……….lasati-ne un comment!
Foarte tare!...Imi plac benzile desenate si articolul asta contribuie la cultura mea generala!:)) Bravo, nota 10!
RăspundețiȘtergereNu contest titulatura de arta cand vine vorba de comics, DAR sute de mii, milioane pentru .. pana la urma niste reviste, care desigur inseamna enorm pentru istoria benzilor desenate, dar totusi ... sume uriase, unul din motive fiind, probabil, ca acestea sunt singurele exemplare ramase din acea perioada sau datorita popularitatii, asta nu prea are legatura cu arta (valoare monetara, in cazul asta nu reflecta valoarea artistica) pt ca intre anii 30 si prezent au aparut artisti care depasesc cu mult stilul artistic sau narativ prezentat in aceste reviste (e si logic, mediul evolueaza), unde mai pui ca in acest top, toate revistele provin din USA :)
RăspundețiȘtergereApreciez efortul depus in a compune articolul, mi-ar placea sa vad si ceva legat de originile benzilor desenate pe viitor.
keep up the good work!
cred ca sunt asa de "bine privite" si datorita numeroselor ecranizari dupa cum vedem si in perioada aceasta care au obiectul aceste benzi,in lipsa acestui motiv nu cred ca am fi vazut aceste sume atat de mari oferite.
RăspundețiȘtergereExcelent articol, am aflat multe lucruri noi, imi plac benzile desenate.
RăspundețiȘtergereFoarte interesant topul realizat de tine si pot sa spun sincer ca si eu sunt un mare fan al benzilor desnate, in special al seriei X-Men. Te felicit pentru el! Intradevar aceste exemplare rare au fost un punct de referinta pentru industria comicbook-urilor, ceea ce la ora actuala nu se mai poate spune acelasi lucru. Nu stiu daca peste 30-40 ani vreun exemplar din editiile aparute in prezent vor mai valora cel putin pe jumatate cat sunt aceste exemple. Dar vom vedea. chiar mi-as dori sa vad si un top al celor mai neconventionali eroi de benzi desenate. Multa bafta in continuare si abia astept si urmatoarele articole! Ciao!
RăspundețiȘtergereEu Am Dela Bunicu Marvel Comics :D In Engleza
RăspundețiȘtergeream de vanzare o revista de benzi desenate Marvel Cosmics in engleza. cine ma poate ajuta?
RăspundețiȘtergere